Podologie is een therapievorm die zich richt op het voorkomen en behandelen van voet- en/of houdingsklachten die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten.

Denk hierbij aan voet, enkel, knie, heup en rugklachten,maar ook voetproblemen bij kinderen en voetklachten door aandoeningen als Diabetes Millitus en Reuma.

Door in een vroeg stadium advies te vragen aan een van de specialisten, voorkomt u dat de klachten erger worden. Ook kunt u op deze manier voorkomen dat de klachten chronisch worden.

Uw voet als vertrekpunt

Bij het vinden van de oorzaak van uw lichamelijke klachten, neemt Podologiepraktijk Wateringen altijd uw voet als vertrekpunt. Het onderzoek van onze podologen begint altijd met het afnemen van een anamnese en als uw klachten van A tot Z besproken zijn, starten wij een uitgebreid onderzoek. Afhankelijk van uw klachten bestaat het onderzoek uit een klinisch onderzoek, een beoordeling van uw houding en voeten op de voetspiegel een gangbeeld analyse, inspectie van de schoenen en eventueel aanvullend een echografie van de voet of enkel en 3-D meting van de rug.

Professioneel en persoonlijk advies

Na het uitvoeren van het uitgebreide onderzoek, krijgt u advies van uw podoloog of podoposturaaltherapeut. Enkele adviezen/therapieën die u van de podologen van Podologieprakrijk Wateringen kunt krijgen, zijn de volgende:

  • Een therapiezool.
  • Een silicone orthese.
  • Tapen
  • Een schoen advies.
  • Gerichte oefeningen om de klachten te verminderen.
  • Een verwijzing naar de fysiotherapeut of manueel therapeut.

 

Maak hier online uw afspraak

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button