Graag laten we u kennis maken met de door de Podologiepraktijk Statenkwartier toegepaste therapieën en de daarbij gebruikte hulpmiddelen.

Podologie is een therapievorm die zich richt op het voorkomen en behandelen van voet- en/of houdingsklachten die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten.

Podoposturaal therapie is een therapievorm die gebruik maakt van de reflexwerking onder de voeten. Deze reflexwerking wordt gebruikt om een stands- en/of houdingsverandering in het lichaam teweeg te brengen, waardoor bepaalde klachten verholpen worden.

Tijdens de groeifase van het skelet van een kind, zijn de botten extra gevoelig en kwetsbaar. Zeker als het kind veel sport, kunnen er snel klachten optreden. Denk hierbij aan hielpijn, kniepijn en mank lopen:

De voeten van een sporter vormen de basis voor sportprestaties en -plezier. Door de voeten goed te verzorgen en de juiste schoenen te dragen verbetert de mobiliteit van het gehele houding- en bewegingsapparaat.

Ook voor medisch pedicure bent u bij Podologiepraktijk Statenkwartier aan het juiste adres. Wij behandelen niet alleen, maar kijken ook naar de oorzaak van uw klachten en geven u advies.

Heeft u hardnekkige likdoorn, of last van een ingroeiende of ingegroeide teennagel? De Medisch pedicure kan deze vakkundig behandelen. Daarnaast kan onze specialisst u prima informeren over het voorkomen van ingroeiende en ingegroeide teennagels.

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button