Graag laten we u kennis maken met de door de Podologiepraktijk Statenkwartier toegepaste therapieën en de daarbij gebruikte hulpmiddelen.

Podologie is een therapievorm die zich richt op het voorkomen en behandelen van voet- en/of houdingsklachten die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten.

Tijdens de groeifase van het skelet van een kind, zijn de botten extra gevoelig en kwetsbaar. Zeker als het kind veel sport, kunnen er snel klachten optreden. Denk hierbij aan hielpijn, kniepijn en mank lopen:

De voeten van een sporter vormen de basis voor sportprestaties en -plezier. Door de voeten goed te verzorgen en de juiste schoenen te dragen verbetert de mobiliteit van het gehele houding- en bewegingsapparaat.

In sommige gevallen zorgt een blokkade in de voet, heup en/of rug ervoor dat deze niet optimaal functioneert. Om dergelijke blokkades op te heffen kan manuele therapie gebruikt worden; een techniekvorm die steeds meer wordt toegepast. Tijdens de behandeling wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van de podologische therapie of steunzool.

Echografie is een betrouwbaar hulpmiddel en werkt op basis van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden omgezet in beeld, wat wordt gebruikt om de conditie van de botten en weke weefsels in kaart te brengen. Eventuele ontstekingen worden zo ook zichtbaar.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button