Graag laten we u kennis maken met de door de Podologiepraktijk Statenkwartier toegepaste therapieën en de daarbij gebruikte hulpmiddelen.

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels.

Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting letsels.

De EPTE behandeling is bedoel om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Heeft u al langdurig één van deze klachten?

  • Hielspoor/hielpijnklachten (plantaire fasciopathie)
  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodynie)

Dan kan EPTE therapie voor u de oplossing zijn!

Aan een EPTE behandeling gaat altijd een podologisch onderzoek aan vooraf. Na de podologische diagnose wordt een behandelplan opgesteld waar EPTE therapie onderdeel van kan zijn.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zijen wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. U kunt meekijken naar het echobeeld. De huid wordt eerste gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn. de behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.
De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen van EPTE therapie.

  • Behandeling zonder geneesmiddel en/of chirurgie
  • Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
  • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor jouw normale dagelijkse activiteiten. Jouw behandelaar bespreekt niet met je.
  • De behandeling is nagenoeg pijnvrij.
  • Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
  • Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Blijft u last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? Heeft u wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect?
Dan kan EPTE u helpen!

Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen.
Uw therapeut is speciaal voor EPTE opgeleid. Vraag gerust om advies en de behandelmogelijkheden. Informeer ook naar de kosten.

Bron:fyzzio

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button